• Cèlia
    Cèlia CO-FOUNDER & SÒCIA D'HONOR

    Va desenvolupar la seva trajectòria creativa en el sector caní, aportant sempre un punt de vista original i innovador. La seva capacitat d’observació i bon olfacte la feien apta per descobrir llocs molt especials. De roncar fàcil i potent, especialment després d’anar d’excursió, ningú no es creia que fos ella la que roncava. Li encantava fer la migdiada al sol, fins i tot a l’estiu! Tot i que d’entrada semblava tímida, era una excel·lent relacions públiques dotada d’una natural simpatia i espontaneïtat. El seu lema: “Soc tota orelles”.

  • Mita
    Mita Cofounder

    Emprenedora amb vocació d’exploradora de proximitat. Va conèixer la seva sòcia a la Protectora de Mataró gravant un vídeo perquè trobés una família. Però la mirada de la Cèlia va donar un gir argumental a la seva història… Enamorada, va decidir emprendre una vida conjunta amb ella que, amb els anys i la bona entesa mútua, s’ha ampliat ara en una col·laboració professional. A l’inrevés de la seva sòcia, li agrada el fred i no suporta la calor; potser per això és una enamorada del Pirineu. Fa temps que té clar que “menys és més”.

Dog & family té el seu origen, probablement, en les vacances de la meva infantesa. Durant molts anys, vam estiuejar a una fonda familiar, a la Garrotxa. Allà vaig ser, sense saber-ho aleshores, molt feliç. Un prat i un riu on jugar i banyar-me, camins per aprendre a anar en bicicleta, excursions amb la família, productes de proximitat –quan encara no tenien aquest nom, però que estaven tan bons perquè una cria desganada s’aficionés a la verdura– i l’afecte de les persones de la fonda, que em mimaven tot el que una nena tímida com jo els deixava. No tenia gos però, quan en coneixia un, me l’estimava com si fos meu, encara que només fos per uns dies. Tot això per a mi era la felicitat.

Ara tinc una gosseta adoptada, la Cèlia, que també és la meva sòcia en aquest projecte i que, com que no li agrada la ciutat, gaudeix d’aquestes petites escapades tant o més que jo. Per sort, cada cop hi ha més allotjaments als quals podem anar juntes.

La idea de felicitat per a mi no ha canviat gaire: em segueixen agradant els prats, els rius i trobar llocs senzills i sense pretensions però que ofereixen els seus serveis amb molta cura, professionalitat i tot l’amor del món. Tinc clar que gaudir de la natura no ha de ser un luxe inaccessible. Més aviat al contrari: crec que ha d’estar a l’abast de totes les butxaques.

La desaparició en les últimes dècades d’un tipus d’allotjament rural senzill i familiar (fondes, hostals, pensions…), substituïts per noves propostes rurals normalment adreçades a sectors amb un nivell adquisitiu més alt, ha eliminat un tipus d’hostalatge que trobo a faltar. I no només pel seu preu assequible. També pel que comporta de naturalitat, simplicitat i preservació de costums i de l’entorn.

Per això trobo destacable que alguns allotjaments es resisteixin a aquesta tendència global de gentrificació rural –increment de tarifes, vinculades a oferir un alt nivell de serveis i comoditats que no sempre volem els qui anem uns dies a la muntanya– i que d’altres, que emprenen ara la seva activitat, apostin per valors més lligats a la simplicitat i al decreixement. I celebro que ho facin donant la benvinguda als membres de la nostra família, amb els quals tenim tots sempre una excel·lent relació: els nostres gossos.

La selecció que trobareu a Dog & Family es basa en principis i valors afins a la senzillesa, la proximitat, la sostenibilitat, l’ecologia, el respecte al medi ambient i a l’entorn natural, l’hospitalitat, l’amabilitat i el bon tracte, el consum responsable…

Desitgem que la nostra web us ajudi a gaudir d’una estada molt feliç a la natura.

Mita i Cèlia

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search